Megindult a sorozatgyártás, ezért most újra ellátogatott Bonneville-be a Volkswagen által felkészített Jetta Hybrid, ezúttal is Carlos Lago, a Motor Trend magazin újságírója ült a volán mögött. Most sikerült túlszárnyalni a korábbi eredményt.

Kategóriájában (1,5 liternél kisebb lökettérfogatú, feltöltött motorral szerelt szériagyártású autó) a leggyorsabb autó most a Volkswagen Jetta Hybrid, átlagsebessége 186,313 mérföld/óra (299,77 km/óra) lett, az egyik irányban 187,147 mérföld/órás (301,12 km/óra) sebességet is elért az autó. Jelen esetben a szériagyártású autó épp csak annyit jelent, hogy az átépítés megkezdése előtt egy bárki számára megvásárolható autó volt.

Jelen esetben a Volkswagen mérnökei (a német és az amerikai fejlesztőközpontban dolgozók együttesen) háromszáz lóerő fölé növelték az 1,4-es turbómotor teljesítményét, és egy kicsit csavartak a hibrid hajtáson is, hogy a sebességfutamok idején maximális teljesítménnyel rendelkezzen az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!