A Fiat Fiorino első generációja egy nagy dobozzal ellátott 127-es volt, majd következett az Uno alapú modell, amelyet Európában a teljesen egyedi kis dobozautóval váltottak. Most Brazíliában újra az eredeti recept alapján dolgoznak az utódon, az Uno kisautót látják el hatalmas hátsó dobozzal.

Ez azt is jelenti, hogy Európában nem várhat az autó megjelenése, de nem is lehet kizárni, hiszen a Strada pickupot is Dél-Amerikából hozzák. Az új Fiorino-ról annyit tudni jelen pillanatban, hogy 2014-ben fogják megkezdeni a sorozatgyártását, csak most indult meg a Project 1650-es néven futó típus közúti tesztelése.

Vegyes konstrukcióról van szó, az Uno kisautó orrát a Strada hátsó részével (felfüggesztés, karosszériaváz) egyesítik, várhatóan a dobozos mellett lesz platós változat is, ami váltja a Stradát. Kétféle motorral készülhet az új Fiat haszonjármű, Brazíliában az 1,4 literes, 88 lóerős benzines-etanolos négyhengeres lesz az egyedüli választás, és az 1,3 literes 95 lóerős turbódízel is bekerülhet a motortérbe azon piacok számára, ahol szükség van a gázolajos motorra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!