Josip Broz Tito 1945-1980 között irányította Jugoszláviát, 1971-ben engedte meg magának azt a luxust, hogy a diktátorok kedvenc autóját, egy Mercedes-Benz 600-ast vásárolt magának. Ráadásul egy igen különleges darabot, hiszen a 2677 példányból csak 59 volt hátul vászontetővel rendelkező Landaulet, és ezek közül is mindössze 9 volt hatajtós. Hivatalosan Presidential Landaulet, azaz elnöki landaulet névre hallgat ez a karosszériaforma.
tito2
A kérdéses példány az 1854-es alvázszámú, és természetesen teljes dokumentációval rendelkezik, beleértve az eredeti számlát, alkatrész katalógust, kezelési könyveket. Mindössze 27 372 km-es futásteljesítménnyel rendelkezik, és természetesen tökéletes az állapota – az nem derül ki a hirdetésből, hogy eredeti állapotában van, vagy netán felújították.
tito3
A 2,5 millió fontos, azaz 902 millió Ft-os irányárban természetesen az is benne van, hogy a hátsó ülés lehajtható könyöklőjében benne van a teljes piperekészlet, aminek eredetileg kialakították a helyet. A rádió a jobb hátsó ülés előtti ajtóoszlopon, függőlegesen került beépítésre, hogy azt a fő helyen ülő személy kezelhesse. A Tom Hagerty kereskedésben várják az ajánlatokat.

tito4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!