A kecskeméti gyár az elmúlt évben mutatott összteljesítménye alapján az „MPSleague” elnevezésű belső bajnokságban, a Mercedes-Benz gyárainak nemzetközi versenyében ismét elnyerte a legjobb gyárnak járó elismerést. Emellett a magyarországi gyár egyes üzemei is kimagasló eredményeket értek el a kategóriájukban, és valamennyien dobogósok lettek. A kecskeméti felületkezelő üzem például szintén megvédte címét és egymás után másodszor is megnyerte a fényező üzemek versenyét – közölte Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A versenyben összesen 25 Mercedes-Benz gyár és a gyárak 106 gyártóüzeme vett részt a világ szinte minden pontjáról, és mérte össze a tudását a teljesítményük, mutatószámaik, valamint a Mercedes-Benz termelési rendszer megvalósítására vonatkozó önértékelésük alapján. A megmérettetés során a résztvevő üzemek tapasztalatot cserélnek és megosztják egymással legjobb gyakorlataikat, így is még jobb teljesítményre sarkallva egymást.

– Az újabb díj is azt mutatja, hogy a kecskeméti gyár a termelés indulását követő kilencedik évben végleg biztosította a helyét a Mercedes-Benz gyárainak nemzetközi topligájában. A sikerhez a nagyszerű csapatteljesítmény mellett a munkatársak számtalan fejlesztési ötlete és az egyedi projektek is hozzájárultak, amelyeknek egy része Kecskemét után időközben más nemzetközi üzemekben is alkalmazásra lelt – hangsúlyozza az MBMH.
– Nagyon büszke vagyok a kecskeméti csapat kiváló teljesítményére, amivel kiérdemelhettük ezt az elismerést. A díj a legjobb bizonyítéka a kecskeméti gyár folyamatos fejlődésének, ami természetesen 2021-ben is folytatódik, többek között az EQB modell révén, hiszen ez lesz az első sorozatgyártásban készülő, teljesen elektromos jármű Magyarországon. A folyamatos fejlődés és a munkatársaink számára ebből fakadó, stabil jövőkép tovább szilárdítja pozíciónkat az ország egyik legvonzóbb munkáltatójaként – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.