Ez az egyedülálló párosítás teljesen logikus: a 46 éves kiváló balkezes játékos a 80-as években a világranglista élén állt éveken keresztül és egyedi stílusával a világ számos teniszpályáján keltett feltűnést. A SEAT Altea „Multi Sport Vehicle” egyedülálló koncepciója is eltér a megszokottól és túlmutat az eddigi egyterűek világán többek között jövőbemutató vonalvezetésével és sportos karakterével.

„Ez nagyszerű lehetőség számomra” – jelentette ki McEnroe, miután először kapcsolatba lépett a SEAT-al. „Úgy terveztem, hogy Spanyolországban leszek a Nemzetek Senior Kupáján, és jó ötletnek tűnt kapcsolatba lépni az ország egyetlen autómárkájával. Emellett a forgatókönyv is tetszett és úgy találtam, hogy az elképzelés illik a személyiségemhez. Ez nem jelenti azt, hogy szeretnék rendszeresen elvállalni ilyen feladatokat, sőt, az az igazság, hogy eddig nem sok ilyen reklámkampányban vettem részt.”

Az elmaradhatatlanul felharsanó és a bírónak címzett „Ember, ezt nem gondolhatod komolyan!” McEnroe kiáltás, akárhányszor a labda érintette (vagy nem érintette) a pálya fehér vonalát, tökéletes összhangban van a SEAT Altea piaci pozíciójával, amelyet a „Bonts formát” szlogen képvisel, s amely a modell az egyedülálló tervezésben és osztálya legsportosabb megjelenésében megnyilvánuló, rendhagyó felfogását jelképezi. „Az az igazság, hogy nem ismertem a SEAT márkát, mert az Egyesült Államokban nem értékesít autókat”- ismerte be McEnroe.

„De amint megláttam megkedveltem az Alteát. Tetszik a tervezése és kompakt külseje ellenére tágas az utastere. Elég hely jut benne a teniszütőknek, még azoknak is, amelyeket eltörök, ahogy azt a reklámfilmben is láthatják majd…” A SEAT új reklámkampányának koncepciója a két „személyiség” feltűnő jellemvonásait egyesíti és használja fel a célközönség sajátos és merész megközelítéséhez. A reklámfilmet dél-Spanyolországban forgatták július elején, néhány nappal azelőtt, hogy McEnroe – maga is jelentős szerepet játszva a sikerben – győzelemre vezette amerikai csapatot az idei, Marabellán megrendezett Senior Nemzetek Kupáján – a 35 évesnél idősebb játékosok Davis Kupáján.

A produkciós szakasz alatt a teniszlegendának arra is volt alkalma, hogy vezesse a SEAT legújabb autóját, az új Leont, amiről a következőképpen nyilatkozott: “Nagyon élveztem. Annak ellenére, hogy kinézetre sportos kupé, úgy tűnik, hogy belül nagyon tágas, még a hátsó üléseknél is. A rejtett hátsó ajtókilincsek is tetszettek, nagyon egyszerű és szokatlan megoldás.”