Egyedi megjelenés, exkluzív darabszám, meglepően kedvező ár. Ez az új Avions Voisin Egyedi megjelenés, exkluzív darabszám, meglepően kedvező ár. Ez az új Avions Voisin

Ezúttal Hollandiában székel az Avions Voisin luxusautó-márka, egy enschedei üzemcsarnokban munkálkodnak gőzerővel a márka feltámasztásán. Jelenleg az első prototípust építik, a sorozatgyártás hosszú évek múlva kezdődik majd.

Alapvetően új irányból közelítik meg az autót, mint műszaki terméket a holland fejlesztők. A mai, nagy, bonyolult és nehéz légkondicionáló helyett például hőszivattyúval tervezik az utastér hőmérséklet-szabályozását. Olyan vázat készítenek az alumínium karosszériás járműnek, amit könnyedén a megrendelő egyedi igényeihez lehet majd szabni. A végletekig leegyszerűsítést úgy képzelik, hogy például a lehető legegyszerűbben cserélhetőek lesznek a karosszériaelemek, ami a fenntartást, karambolos javításokat teszi olcsóbbá a leendő tulajdonosnak.

Szabadon változtatható belteret ígérnek Szabadon változtatható belteret ígérnek

Csak olyan dolgokat építenek majd be az autóba, ami feltétlenül szükséges a működéshez, és azok közül is a legmodernebb, legkisebb tömegű megoldásokkal dolgoznak. Nem csak kategóriájában, de abszolút értelemben is könnyű autón dolgoznak. Kevés alkatrészből akarnak egy tágas és kényelmes luxusautót építeni, ami azonban megfizethető lesz. Úgy számolnak ugyanis a holland üzletemberek, ha túl drágán adják az autót, akkor azt senki nem fogja ismerni, hiszen azok valamelyik gazdag arab üzletember garázsában porosodnak majd. Úgy számolnak, egy jól felszerelt Audi A6-os áráért tudják majd adni az Avions Voisin A-JT sorozatgyártású változatát, amelyből évi alig pár tucatot terveznek gyártani.

Már készül a prototípus, az alumínium lemezeket fa vázra rögzítik Már készül a prototípus, az alumínium lemezeket fa vázra rögzítik