Nem a méregdrága szuperautók, hanem a széles tömegek számára megfizethető irányból akarja forradalmasítani a villanyautó-piacot a Lupa nevű barcelonai startup, amely elsőként az E26 elnevezésű személyautóját akarja piacra dobni, majd nem sokkal ezt követően egy E66 nevű könnyű haszonjárművet is bemutat majd ugyanazon a műszaki alapon. Ezzel párhuzamosan megkezdték egy otthoni napelem/akkumulátor rendszer fejlesztését is, amellyel az autók üzemeltetését is gazdaságosabbá lehet majd tenni.

Még kezdeti fázisban van a fejlesztés, de azt ígérik, hogy akkumulátor nélkül 9400euróért lehet majd megvásárolni az E26-ost – ilyenkor havi bérleti díjat kell fizetni a telepért –, amelynek teljes ára 17 000 euró lesz. Ezért a pénzért egy 150 lóerő csúcsteljesítményű – Eco módban 80 lóerős – személyautót kap majd az ügyfél, 4 méter hosszú karosszériával, 42 kWh akkumulátor-kapacitással, amivel 300 km-t meghaladó hatótávolságot tartanak reálisnak.

A Lupa nevű startup nem közölte, mikor tervezi az E26 illetve az E66-os haszonjármű sorozatgyártását, csak azt, hogy olyan fiatalokat gyűjtött a csapatába – fejlesztők, tesztelők –, akik korábban nagynevű autógyártóknál dolgoztak. Az mindenesetre furcsa, hogy a weboldalról letölthető ismertetőben kapcsolásjelzőt is ígérnek az autónak, amiben váltó híján – fogaskerék-áttételen keresztül hajtja a villanymotor az első kerekeket – ilyesmire semmi szükség nincs.