Két lehetséges problémát is felfedeztek a Toyota szakemberei az autóikon, ezért világszerte 2,77 millió példányt rendelnek vissza a márkaszervizekbe kivizsgálásra és esetleges javításra. Gond lehet az elektromos vízpumpával illetve egy kormány tengellyel, elképzelhető, hogy egy autón mindkét probléma is fellép.

Az Egyesült Államokban 670 000, Japánban 1,5 millió, Európában 496 000 autó érintett. A kormánytengelyt szemrevételezik, és ha hibásnak találják, cserélik, a tünet egyébként kopogás vagy egyéb zajképződés. A vízpumpa hiba a Priusokra jellemző.

Eközben a Toyota épp lezárt egy, még az előző pedálgate néven emlegetett visszahívás miatt 2010-ben indított gyűjtőpert peren kívüli megállapodással. A vádlók a cég részvényesei, akik szerint azzal, hogy nem azonnal tájékoztatta a közvéleményt időben a visszahívás(oka)t kiváltó hibákról, az esetet követően esett a részvényárfolyam, így ők közvetlenül kárt szenvedtek. A Toyota 25,5 millió dollárt (kb. 5,7 milliárd Ft) megfizetésével kerülte el, hogy bírósági szakaszba kerüljön az ügy, igaz, erre a megegyezésre még a kijelölt bírónak is rá kell bólintania.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!