Amíg a finn Nokian abroncsgyártó módosított Audi RS6-os kombival döntögeti meg saját, jégen elért sebességrekordjait, addig Oroszországban egy teljes szériaállapotú Nissan GT-R-rel állították be a sorozatgyártású autók jégen elért sebességi világrekordját.

A Bajkál tó egy befagyott öblében alakították ki a 8 kilométeres pályát, amelynél épp csak eltávolították a havat a felületről, azaz repedések és egyenetlenségek is voltak felületen. Az első 3,5 kilométer volt a gyorsítózóna, majd jött az 1 kilométeres mért szakasz, és újabb 3,5 kilométer állt Roman Rusinov rendelkezésére a megálláshoz.

Az Orosz Automobil Szövetség hitelesítette a rekordot, ami 284,3 km/órás átlagsebesség – az egyik irányban 294,8 km/órával száguldott a Nissan GT-R, amely saját kerekén érkezett a rekordkísérlet helyszínére, ott mindössze annyit csináltak vele, hogy a szöges gumikat normál abroncsokra cserélték.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!