Az Opel újabb 60 millió eurót invesztál magyarországi gyárának kapacitásbővítésébe, a beruházás nyomán a gyár éves kapacitása további 70 ezer darabbal növekszik, illetve több mint 100 új munkahely létesül.

A tavaly felavatott Flex gyárban működő rugalmas gyártástechnológiának köszönhetően a különféle motortípusok termelése naprakészen alakítható a piaci igényeknek megfelelően. A ma bejelentett beruházással a gyártó- és szerelősorok rugalmassága tovább növekszik, ugyanis a jelenlegi sorok egy részének átalakításával, továbbá új gépek és berendezések telepítésével a gyár alkalmassá válik az eddig gyártott motortípusokon felül továbbiak – többek között 1,8 literes motorok – előállítására is. A ma bejelentett szentgotthárdi bővítés nem jár a Flex gyár területének további növelésével. A közepes méretű (1,6 literes) benzines és dízelmotorokat már javában gyártó és a beruházás révén átalakításra kerülő sorokon zajlik majd az új motortípusok gyártása is a következő években. Az addicionális beruházással együtt a 2010-ben indult Flex projekt összberuházása megközelíti a 700 millió eurót, az új gyár éves kapacitása pedig a 650 ezer darabot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!