Új szívet, Euro6-os motort kapott az S91-es midibusz, amelyet a Rába Jármű Kft. a Molitus Kft.-vel és a Webasto Hungária Kft.-vel együttműködésben készített. A jármű kiváló európai referenciákkal rendelkezik, a hajtáslánc már több mint 70 millió kilométeres futásteljesítményt tudhat maga mögött Európában.

Az autóbuszok alvázát, amely immáron a legkorszerűbb, Euro 6-os minősítésű motor fogadására is alkalmas, speciálisan midibuszokhoz fejlesztette ki a Rába Jármű Kft. Az egyedülálló konstrukció előnye, hogy a busz mindazzal a tudással, felszereltséggel és kényelemmel rendelkezik, mint a normál autóbuszok, mérete és fordulékonysága miatt pedig tökéletesen alkalmas a szűk belvárosi forgalmak költséghatékony lebonyolítására.

A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után a Rába a tavalyi év során újabb megrendelést kapott a svéd Vinga Bus Partnertől S91-es midibuszok szállítására. A járművek átadás-átvétele már megkezdődött és várhatóan június végéig lezárul. Az öt darab, környezetbarát biodízel üzemanyaggal üzemelő járművet jellemzően iskolabuszként állítják majd forgalomba Svédországban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!