Olyan vásárlókat céloz a Nissan Hyper Urban nevű villanyautó, akik városban vagy elővárosban laknak, és mindenek fölé helyezik a fenntarthatóságot. A rendhagyó megjelenés azt a célt szolgálja, hogy felhívja a többiek figyelmét erre, mármint hogy a Hyper Urban gazdái környezetvédők.

Ahogy az manapság már elengedhetetlen, a Nissan Hyper Urban nem egyszerűen egy helyváltoztatásra szolgáló autó, hanem az elektromos hálózat szerves része, amely folyamatosan veszi fel és adja le az energiát az igényeknek megfelelően, ideiglenes akkumulátorként csökkentve a hálózati terhelést. A fedélzeti töltésvezérlés gondoskodik arról, hogy az előre beprogramozott utakhoz legyen elég energia a fedélzeten. A menet közben töltésnél lehet hasznos, hogy az első ülések gombnyomásra lecsukódnak, ilyenkor a hátsó ülések kényelmes kanapéágyként teszik lehetővé a pihenést, amíg az ember arra vár, hogy végre továbbindulhasson.

Olyan autónak készítették el a Nissan mérnökei a Hyper Urban szabadidő-autót, amely nem csak szoftver-, de hardverfrissítések fogadására is alkalmas, például a kijelzőt könnyedén lehet cserélni nagyobb-modernebb darabra, ezzel hosszú évekre garantálva azt, hogy az autó aktuális marad, a jelenleginél hosszabb életciklusra tervezik a használatot. Azt már nem részletezték, hogy ez mégis hány évet jelent.