Alacsonypadlós és alacsony belépésű buszcsalád a Scania Citywide, amelynek belső terének kialakításakor a legfontosabb szempont a kellemes környezet volt. A motorok dízel, biodízel, gáz, biogáz és bioetanol üzeműként is rendelhetőek, mind megfelel az EEV szabályozás előírásainak. A buszok teljes egészében alumíniumból készülnek.

A Scania Citywide termékcsalád kifejezetten a városi, elővárosi forgalom kiszolgálására készült, alacsonypadlós (LF) és alacsony belépésű (LE) változatban, két- vagy háromtengelyes kivitelben, illetve csuklós verzióban is rendelhető. A Scania Citywide modell a Scania lengyelországi, Słupsk-ban található buszüzemében készül. Az akár 1.800 mm széles szabványos viszonylatjelző a szélvédő formájához tökéletesen illeszkedik, nagyobb, enyhén kiálló tető is elérhető, amelyhez opcióként 2.060 mm széles viszonylatjelző rendelhető. A tompított és távolsági fényszórók halogének, opcionálisan LED-del is kérhetők.

A vezetőállás a többféleképpen állítható ülésnek és kormánynak köszönhetően nagyon tágas. Annak érdekében, hogy nagyobb termetű vezetőknek is kellő kényelmet biztosítson, az ülést hátrább és lejjebb helyezték el. A kormány egy pneumatikus zár segítségével széles tartományban billenthető (20 fok) és mélységében állítható (85 mm). Ezen kívül a be- és kiszállást megkönnyítendő a kormány függőleges helyzetbe állítható. A két kormánykapcsoló a kormánykerékkel együtt mozog. A ZF automata váltó kezelőgombjai a műszerfalon kerültek elhelyezésre. Mivel ezek az egységek a kormánykeréken, illetve oszlopon vannak, így semmi nem akadályozza a járművezetőt a mozgásban. Opcióként a német VDV szabályozásnak megfelelő állítható műszerfal is rendelhető.

Az alacsonypadlós Citywide LF esetén a motort a busz hátuljában keresztben építik be (9 liter, 230 vagy 280 LE dízel/biodízel, 270 LE bioetanol, 270 LE gáz/biogáz), és öt vagy hatfokozatú ZF automatikus váltó kérhető. A fél alacsonypadlós Citywide LE esetén hosszában kerül beépítésre a motor (9 liter, 230, 280 vagy 320 LE dízel/biodízel, 270 LE bioetanol, 270 vagy 305 LE gáz/biogáz), az öt- vagy hatfokozatú ZF automatán kívül nyolcfokozatú Scania Opticruise robotizált váltó is elérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!