Maradandót kíván alkotni az alsó-középkategóriában az Infiniti, ezért az új modelljét előrejelző, a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó Q30-as tanulmányról nem nagyon lehet eldönteni, miféle-mifajta jármű.

Egy normál autónál azért magasabb építésű, de azért még nem jár szabadidő-autós magasságokban, és nagyon nem praktikus, mindenre használható öszvérnek tűnik. Kifejezetten sportos a megjelenés, aminek a kulcseleme a erősen ívelt C oszlop, meg a hullámzó fémfelületek – fel se tűnik, hogy 20 colos felnik töltik meg a kerékjáratokat.

Az utastérben is igyekeztek újat alkotni a tervezők, a forma már nagyjából a végleges, az anyaghasználat még tanulmányautóhoz méltó: bőr, polírozott és matt fém felületek, kerámia. Az Infiniti Q30-as tanulmány által megelőlegezett kompakt autó sorozatgyártása 2015 elején indul majd a Nissan nagy-britanniai gyárában, ahol 300 millió eurós beruházással készítik fel az üzemet a Mercedes kompakt padlólemezére épülő típus sorozatgyártására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!