A tanulmány anno Go-Cross névre hallgatott, utalva arra a személyautóra, amely az alapját képezte, a Jakartában bemutatott sorozatgyártású változaton már csak a Cross megnevezést használják, megpróbálják feljebb pozicionálni a terepjárós körítésű kombit.

Datsun CROSS World Premiere #BeALifeChallenger

Közzétette: Datsun Indonesia – 2018. január 17.

Noha eleve a nagyobb karosszériából indultak ki, még így se éri el a 4 métert a teljes hossz. Az orr megjelenésén és a védőburkolatokon kívül is van eltérés a kiindulási alaphoz képest: 20 centisre növelték a hasmagasságot. A technika túlnyomórészt megegyezik azzal, amit a Datsun Go és Go+ kínál, tehát az 1,2 literes háromhengeres benzines 68 vagy 78 lóerős teljesítménnyel választható, új elem azonban, hogy az 5 fokozatú kézi kapcsolású váltó alternatívája nem robotizált szerkezet, hanem fokozatmentes automatikus váltó.

A Datsun Cross karosszériájának átalakítása során egyébként az indonéz útviszonyokat vették figyelembe, azaz leginkább a felcsapódó kövek ellen véd a műanyag burkolat, de a 15 colos felnik miatt a kerekek a gödrökkel és kátyúkkal is jobban megbirkóznak. Kategóriájában egyedüliként a Datsun Cross kínál menetstabilizálót, ami még fékezéses differenciálzár-funkcióval is rendelkezik. Márciusban indul a forgalmazás 163 millió rúpiás, azaz 3,08 millió Ft-os alapárral.

Datsun CROSS (Official Product Video)

Nikmati pengalaman baru berkendara dengan Datsun CROSS, mobil compact crossover serbaguna yang dilengkapi X-tronic CVT untuk akselerasi yang halus, memiliki ground clearance yang tinggi, dan dilengkapi dengan Vehicle Dynamic Control sebagai standar di semua varian. #BeALifeChallengerInfo Datsun CROSS lebih detail kunjungi www.datsun.co.id/datsun-cross.html #BeALifeChallenger

Közzétette: Datsun Indonesia – 2018. január 18.