Az új létesítmény ad majd helyet a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának és több más részlegének, így a gépjármű-felszerelések és az elektromos kéziszerszám üzletágaknak, az adminisztrációs osztályoknak, valamint a budapesti Bosch Rexroth Kft.-nek is. A komplexum két ütemben épül meg. Az első épület alapkövét 2011. október 19-én tették le, az építkezés 2013. elejére fejeződik be. Ez 6 milliárd forint értékű beruházást jelent. A fejlesztés második üteme jövőre kezdődik és 2014-ben zárul.

A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch gépjármű-technológiai fejlesztéseinek innovációs bázisa, ami jelenleg bérelt épületben működik a Gyömrői úton. Miközben az alapkőletétellel megindult a Bosch újabb nagyberuházása, a Budapesti Fejlesztési Központ már a 600. mérnököt is felvette. Az építkezés kezdetét megelőzően a technológiák és szolgáltatások vezető beszállítója egy csaknem 32 000 m2-es telket vásárolt meg a mostani telephely mellett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!