– Ma olyan furcsa helyzet állt elő hazánkban, hogy senki sem képviseli megfelelően a magyar autósok érdekeit. A Magyar Autóklub „stand by” üzemmódban működik, a civil szerveződések pedig még nem kapnak megfelelő nyilvánosságot – jelentette ki a tévéből ismert újságíró.

Ezért néhány elkötelezett, társadalmi munkában dolgozó kollégájával együtt új autós érdekvédelmi szervezetet hoztak létre, régi autósműsora (MTV 1989–1997), az Autó2 címével. Szerencsés a névválasztás, mivel egy mára már legendássá vált tv-műsor címe, de kifejezi azt is, hogy két dologról van szó: az autóról és az érdekvédelemről. Ha pedig egybeolvassuk a nevet, kiderül, hogy célkitűzésük: komoly konkurenciájává válni a Magyar Autóklubnak. Tagdíj nincs, regisztrálni a www.auto2.hu autós érdekvédelmi portálon lehet. Az oldal alkalmas márkaklubok létrehozására is. Itt egyébként, mint érdekes autós időutazás, láthatóak a fennmaradt részletek a 20-21 éve sugárzott tv-műsorokból is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!