Ahogy a CLA Shooting Brake karosszériaváltozat megjelenésekor, úgy a nagy teljesítményű AMG 45 modell premierjekor is azt hangsúlyozza a gyár, hogy immár praktikus befejezéssel is elérhető a modell. Mintha ez lenne a döntő szempont a vásárláskor…

Pár héttel ezelőtt, az A 45 AMG és CLA 45 AMG megjelenésekor már minden lényeges dolgot elárultak, így sem a megjelenésben, se a technikában nincs meglepetés. A 2,0 literes turbómotor az alapkivitelben 387 lóerős és 480 Nm nyomatékú, az S modellben 421 lóerő és 500 Nm áll a vezető rendelkezésére. Ez 4,1 illetve 4,0 másodperces 0-100 km/óra gyorsulásra elegendő, az elektronikusan korlátozott végsebesség pedig 250 vagy 270 km/óra lehet.

Az utastér alapszíne minden esetben fekete, a műbőr/szövet kárpitozású sportülések mellett az alapkivitelnél vörös a díszvarrás és a biztonsági öv, míg az S modellben sárga a kontrasztos szín. A digitális műszerfalon a Classic és Sport megjelenés mellett Supersport megjelenés is választható, ennél a középen lévő kerek fordulatszámmérő mellett függőlegesen mozgó sávok mutatják a különböző információkat.