A Toyota GT86-os legújabb változatának megjelenésével az utolsó előtti Celica-generációt idézik fel. A Toyota 86 style Cb-t április 23-tól rendelhetik meg a japán vásárlók, hazáján kívül nem tervezik a forgalmazását.

Alapvetően megváltoztatja az autó karakterét az új első lökhárító, amellyel párhuzamosan ovális fényszórók is járnak. Kifejezetten a női vásárlókat akarják megnyerni az új megjelenéssel, amellyel együtt akár kétszínű fényezés is kérhető. A technikához nem nyúlnak, a 2,0 literes négyhengeres boxermotor 200 lóerős teljesítményű, 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltó választható.

Az utastérben a műszerfalra és a középkonzolra fautánzatú betét kerül, a kormányon pedig a Cb jelvényt látunk. Az analóg órák fehér mutatókat kapnak, és az „érettebb vásárlóközönség ízlésének megfelelő” grafikát. A különleges megjelenésért legalább 4 180 582 jent (9,48 millió Ft) kell fizetni, ami elég jelentős felár a normál megjelenésű GT86 2 488 909 jenes (5,64 millió Ft) vételárához képest.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!