Több tízezres darabszámával az orosz piac az elmúlt évek során folyamatosan a Magyar Suzuki Zrt. első három exportpartnere között szerepelt – mondta Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője. A legnépszerűbb modell a SX4 összkerékmeghajtású változata, de az SX4 S-Cross is kedvelt az oroszok körében. Az esztergomi gyárnak néhány éve van orosz kapcsolata, mert előtte a japán anyacég, a Suzuki Motor Corporation szállította a gépkocsikat Oroszországba és Ukrajnába. Azóta folyamatos növekedés tapasztalható.

A társaság év végéig látja a rendeléseket, a kiszállítás folyamatos – hangsúlyozta Ruska Viktória, aki azt is elmondta, hogy kiviteli zavarok esetére vannak lehetséges ellenintézkedésük, forgató könyvük. Természetesen minden kiesés esetleges termeléskieséssel járna, de erre jelen pillanatban nem számítanak. Arra a kérdésre, hogy esetleg keresnek-e már új piacokat, ha Moszkva mégis megállítaná a határnál a magyar Suzukikat, a kommunikációs szakember azt válaszolta: az orosz csak az egyik a fontos piacaik között, hiszen az S-Cross-al újabb területeket hódítottak meg, mostanra a modellel a világ több mint 60 országában jelen vannak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!