Az Man típusú kamion a kecskeméti Mercedes gyárból szállított új autókat Olaszországba, amikor a tréler jobb hátsó kerekén a fék beszorult, majd emiatt a kerék kigyulladt. A jármű mögött érkező tömörkényi kamion vezetője a tüzet meglátta és jelzett az előtte haladó sofőrnek.

Mindkét kamion megállt és a sofőrök 3 porral oltóval elkezdték oltani a tüzet, de az intenzív égést nem tudták megfékezni és a lángok átterjedtek a szállított gépkocsikra is. A kiérkező kecskeméti és lajosmizsei tűzoltók a 8 db vadonatúj Mercedesből csak kettőt tudtak megmenteni, a többi hat Mercedes CLA teljesen kiégett.

Az M5-ös autópálya bal pályatestét a tűzoltás idejére teljes szélességében lezárták a 74-es kilométernél, a forgalmat Kecskemét felé terelték el a tűzoltás és műszaki mentés idejére. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!