Két hónap múlva érkezik hivatalosan a Jaguar F-Type Coupe, de a hétvégi AMTS 2014 alkalmából hazánkba érkezett egy példány – egy F-Type Coupe R prototípus – amelyet majd mindenki megtekinthet a márka standján. A szerdai sajtótájékoztatónak pedig tökéletes háttere volt a fekete sportkocsi.

A British Automotive Hungary cég nemrég vette át a Jaguar, Land Rover és Range Rover márkák képviseletét, és eddig jól alakulnak a dolgok. Nem utolsó sorban azért, mert például a Range Rover Evoque érkezésével sikerült a terepjárók forgalmát megtriplázni, a 100-as darabszám körül jár ez a két márka. A Jaguar értékesítés ennek még csak a töredéke, úgy évi 20 autót jelent, de hamarosan érkezik majd az igazi volumenmodell, a középkategóriás XE.

Ez lesz a szegmens egyedüli, alumínium karosszériás autója, amelyben a britek saját fejlesztésű, négyhengeres motorgenerációja debütál majd. Annyit már most elárultak, hogy lesz, aminek a fogyasztása (dízel) 3,8 l/100 km alatt marad, és lesz olyan is, amely megfutja majd a 300 km/órás tempót. A Jaguar XE lépcsős hátú és kombi karosszériával, hátsó vagy összkerékhajtással lesz majd választható, amikor 2015-ben a kereskedésekbe kerül.

Ennél hamarabb is vannak azonban újdonságok, mint a kifejezetten üzleti felhasználóknak összeállított R Sport csomagos XF. Ennél a változatnál spoilerkészlet dobja fel a megjelenést, a motorháztető alatt pedig a legtakarékosabb motor, egy 163 lóerős dízel dolgozik, a kedves vásárló pedig az alapáron adott 4 éves garanciának és 4 éves karbantartásnak örülhet. Még erre is rálicitál a Jaguar az új akciójával, amelynek keretében havi 209 900 Ft-ért lehet XF-et lízingelni. Ebben az összegben már minden kiadás benne van, azaz a téli/nyári abroncs, biztosítás, satöbbi.

Az F-Type Coupe-val kapcsolatban az a legjelentősebb újdonság a zárt karosszéria, amelynek köszönhetően a felépítmény sokkal merevebb a roadsternél. Ha ez még nem lenne elég, ez az első Jaguar, amihez karon-kerámia fék is rendelhető – szükség is van erre, hiszen amíg a roadster 500 lóerőnél megáll, a kupéból van 550 lóerős változat is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!