Az Airbnb szállásközvetítő porták újabban különleges helyszíneket is kínál, amelyek között a legújabb talán a legkülönlegesebb. A Ferrarival közösen kidolgoztak egy VIP-csomagot, amelyben az Emilia-Romagna Formula-1 Nagydíj meglátogatása mellett csupa olyan programpont szerepel, amelyről még a leggazdagabb autórajongók is csak álmodhatnak.

Kezdjük azzal, hogy Marc Gené egykori F1-es pilóta lesz a házigazda, aki a vendégeket fogadja és szállítja. Először is meglátogatják az Emilia-Romagna Nagydíjat, ahol exkluzív paddock látogatást is kapnak a VIP-jegyeket kiérdemlő vendégek, majd ezt követően a Cavallino étteremben vesz részt egy gálavacsorán a kedves ügyfél, abban a különteremben, ahol Enzo Ferrari követte a versenyeket és ünnepelte csapatának sikereit.

Ez után következik egy exkluzív tárlatvezetés a Ferrari Múzeumban, ahol a hálószobáját is megismerheti a szerencsés ügyfél: a 110 győzelmi trófeát és 3 korabeli F1-es versenyautót tartalmazó Sala delle Vittorie csarnokot. Kifejezetten erre az alkalomra készítettek egy ágyat, amelynek a vázát a teremben kanyargó 3000 méter cső alkotja – pontosan ilyen hosszú a gyár saját pályája Fioranoban –, az ágyat az autókban is használt bőrrel kárpitozzák; az ágynemű anyagáról nincs információ. Az ágyat az aktuális Ferrari-piros színűre fényezték le – az évek során 200 piros árnyalatot használt a gyár. Az ébredést követően aztán szerephez jut a már említett Fiorano pálya is, ahol Marc Gené viszi pár kört a szerencsés vendéget és párját, akik aztán saját maguk is egy Ferrari 296 GTB volánja mögé ülhetnek és száguldozhatnak egy keveset.

A különleges Airbnb-Ferrari szálláslehetőségre jelentkezőknek egy kérdőívet kell kitöltenie azzal kapcsolatban, hogy miért őket válasszák a különleges élményre. A Ferrari kiértékeli a válaszokat, ezt követően készít egy szűkebb listát, amelyről aztán a szerencsés párost kiválasztják a május 19-20-án esedékes, életre szóló élményt ígérő programra.