Alapáron LED-es fényszórókat és ködlámpákat kap a megújult Mini Countryman, amelynél a lökhárítók formáját és a hűtőrács mintáját is átalakították, és alapáron kapja a britzászló-motívumos hátsó lámpákat. A króm mellett már fényes fekete karosszériadíszek is elérhetőek, és természetesen a keréktárcsákat is áttervezték.

Alapfelszerelés a bőrkormány, a mögöttes digitális kijelző feláras, a műszerfal alsó része és az ajtókárpitok immár nem külön opcióként, hanem az üléskárpitokkal harmonizálva kapnak bőr bevonatot; új az extralistán a Chester Indigo Blue és a Chester Malt Brown bőrözés. A középkonzol kör alakú részén áttervezték a kapcsolókat. Alapfelszerelés a SIM-kártya, aminek köszönhetően állandóan online van az autó.

A motorkínálat Magyarországon a 136 lóerős háromhengeres és 178 lóerős négyhengeres turbómotort (hengerfejbe integrált leömlő, 350 bar-ra növelt befecskendezési nyomás jelenti a változást) és a 2,0 literes dízelt (150 vagy 190 LE) jelenti, utóbbinál a turbófeltöltést alakították át. A sajtóanyag említést tesz a továbbfejlesztett indítógenerátorról, de a lágy-hibrid technológiát sehol nem említi. Továbbra is 224 lóerő rendszerteljesítményű a hálózatról tölthető hibrid hajtás, amelynél a 9,6 kWh kapacitású akkumulátor 55-61 km-es elektromos hatótávot tesz lehetővé.