Nem lehet már sok hátra az aktuális, 2005-benbemutatot és 2011-ben átalakított megjelenésű, hatodik generációs Toyota Hilux pályafutásából, hiszen Thaiföldön már lefényképezték az utódot közúti tesztelés közben, végleges karosszériával.

Mintás tapétával álcázza a Toyota az új vonalakat, és ennek bizony jó oka van, hiszen a megjelenésen kívül túlságosan nagy újdonságra nem számíthatunk. A karosszériánál ránézésre nagyobb az első és a hátsó túlnyúlás is – előbbi a gyalogosvédelem miatt fontos, utóbbi a raktér méretét növeli.

Nem változik a létraalváz alap, a felfüggesztések, és várhatóan az európai piacon kínált 2,5 és 3,0 literes turbódízelekhez is csak annyiból nyúlnak hozzá, amennyit a szigorodó környezetvédelmi előírások megkövetelnek. Érdemi műszaki változás az erőátvitelben várható, az alapáron adott kézi kapcsolású váltó már 6 fokozatú lesz, é a nagyobb motorhoz rendelhető automatikus váltó fokozatainak száma is gyarapodik majd minden valószínűséggel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!