Nyomozás indult a Shanghai Volkswagen és Shanghai GM márkakereskedők ellen, miután azok törvénytelenül igényeltek állami támogatásokat az általuk értékesített környezetbarát autók után.

A kínai Nemzeti Ellenőrzési Hivatal szerint a Shanghai Volkswagen márkakereskedők mintegy 5000 autónál, a Shanghai GM kereskedések 180 autónál igényeltek törvénytelenül állami támogatást, ezzel 613 millió és 20 millió Ft-nyi kárt okozva. A Shanghai Automotive Industry Corporation gyorsan közleményt adott ki az ügyben, miszerint a márkakereskedői csak tévedtek, amikor nem a gyártói, hanem az állami, környezetbarát autók utáni támogatást igénylő papírt töltötték ki. Azért a „tévedések” nagy száma arra utal, nem egyszerű tévedésről lehet szó, sokkal inkább szervezett akcióról – talán rosszul tartottak meg egy kereskedői továbbképzést. A SAIC elismerte a hibáját, az illetéktelenül felvett támogatást visszafizetik, a további következményekről még nincsenek információk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!