Mivel az aktuális generáció nagyon jól fogy, a Ford a maga részéről nagyon szeretné titkolni, hogy már gőzerővel dolgoznak a középkategóriás Mondeo utódán. Az egyik első, még a mostani autó karosszériájával, de már az új generáció műszaki tartalmával rendelkező prototípust egy autószállító hátulján fényképezték le.

A sötétség ellen a kellően erős vaku a megfelelő fegyver, és az is segít, ha a sofőr épp alszik a fülkében. A vastag álca tulajdonképpen felesleges az autó elejére, jól látszik, hogy a fényszórók és a sárvédők még a mostani autóról származnak, épp csak a hűtés szempontjából fontos légbeömlők azok, amik már az új generációra utalnának.

Tesztelni viszik az új generáció technikáját rejtő prototípust Tesztelni viszik az új generáció technikáját rejtő prototípust

A legárulkodóbb dolog egyébként a kocsi bal hátsó sárvédőjén elhelyezett üzemanyagbetöltő-nyílás, amely szemmel láthatóan jó néhány centivel kiemelkedik a mostani generáció karosszériájának síkjából. Ez arra utal, hogy az autó alatt már a következő Ford Mondeo tankja van, aminek benzinbetöltő-csöve már az új oldalfalhoz igazodik. A technika éles tesztelésének beindulását követően még legalább kettő, de inkább három év telik el a tényleges modellváltásig, azaz 2013-ban várható az új Ford Mondeo megjelenése.

A tank-betöltő arról árulkodik, hogy az új karosszéri szélesebb lesz a jelenleginél A tank-betöltő arról árulkodik, hogy az új karosszéri szélesebb lesz a jelenleginél