Érdekes módon amíg korábban csak a Ford Racing kínált független hátsó felfüggesztést a Mustanghoz (1999-ben a Mustang Cobra-hoz), most, hogy a póniautó független hátsó hídra vált, pont a motorsport részleg készíti el a merev hátsó hidat és az ahhoz szükséges beépítőkészletet.

A tervek szerint 2014 végén kerül az észak-amerikai kereskedésekbe az új Mustang, és addigra már a Ford Racing szakemberei is elkészülnek a merev hátsó híddal. Első körben azért készítik el a szettet, mert a gyorsulási versenyautókban előnyös ennek használata, márpedig vannak olyan kategóriák, ahol széria karosszériából kell kiindulni. Első körben csak a „body-in-white”, azaz csupasz karosszériákhoz lehet majd rendelni a merev hidat, de az várhatóan idővel egyszerű, a Mustang tartozékkatalógusában szereplő tételként elérhető lesz majd bárki számára, aki hajlandó extra pénzt áldozni azért, hogy rosszabb hátsó felfüggesztése legyen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!