Azt próbálja meg bizonyítani a Nissan a Chicagói Autószalonon bemutatkozó NV Cargo X-szel, hogy milyen sokoldalú a kifejezetten az észak-amerikai piac számára kifejlesztett NV Cargo kisteherautó, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az alváz és a karosszéria kivételével nem maradt gyári alkatrész.
nissan2
Egy Titan pickupból származik az 5,0 literes V8-as Cummins turbódízel és az összkerekes hajtáslánc, megszabadultak a független első hídtól, amelynek a helyére egy merevtengely került. A karosszéria 56 centire van a talajtól, hogy a 37 colos terepjáró kerekek elférjenek. A szorult helyzetekre gondolva az egyedi első lökhárítóban egy csörlőt is elhelyeztek. A Nissan NV Cargo X rakterében a teljes értékű pótkerék mellett szerszámok és hegesztőberendezés is található, hiszen ezt egy olyan járműnek szánták, amellyel a terepen elakadt és sérült járműveknek lehet akár műszaki segítséget nyújtani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!