A három testvérmodell közül a Peugeot megy el a leginkább szabadidő-autós irányba, a Partner Tepee személyautót váltó Rifter névre hallgató modul egyterűnél ugyanis alapáron adják a fekete műanyag védőborítást, és idővel, amint az e téren már régóta a PSA-márkáknak bedolgozó Dangel elkészül a fejlesztéssel, rendes összkerékhajtás is választható lesz.

Keith Ryder volt felelős a külsőért, aki igyekezett magabiztosabb megjelenést adni az új modul egyterűnek, ezt akarják erősíteni a névváltással, ami a korábbi Peugeot Partner Tepee helyett sokkal rövidebb és karakteresebb Peugeot Rifter lett. Mivel a divat az ilyen, alapvetően ésszerű választást jelentő autókat se kerüli el, GT Line felszereltség és akár 17 colos felni is választható.

A Peugeot jelen esetben is az i-Cockpit mellett tette le a voksát, az analóg műszeregységet feljebb tolták, a kormány kisebb átmérőjű, egyébként pedig ott az akár 8 colos képátlójú érintőképernyő középen, és a sok tárolóhelyet nyújtó középső konzol se hiányzik. Két karosszériahossz van, 5- vagy 7 személyes lehet a berendezés, a második sorban minden esetben három darab, külön állítható ülés kap helyet. 2019 második felétől lesz elérhető a Magic Flat rendszer, amikor egy gombnyomásra eltűnik az összes ülés a padlóban.

Annak érdekében, hogy a vezetési élvezetesebb legyen, a testvérmodellekhez képest áthangolják az elöl MacPherson rugóstagos, hátul csatolt lengőkaros felfüggesztést. A fordulókör a rövid változatnál 10,9 méteres. Michelin négyévszakos gumikkal együtt adják az Advanced Grip Control nevű állítható szabályozási tartományú menetstabilizálót, amellyel együtt lejtmeneti fékvezérlést is kap a Rifter.

Kezdetben egy benzines (110 LE turbó, 5 fokozatú kézi kapcsolású váltóval) és három dízel (75 LE 5-ös kézi váltóval, 100 LE 5-ös kézi váltóval, 130 LE 6-os kézi vagy 8 fokozatú automatikus váltóval) jelenti a választékot, 2019 folyamán érkezik a 130 lóerős benzines 8 fokozatú automatával. A 100 lóerős dízelből és a 110 lóerős benzinesből választható lesz különös alacsony fogyasztású változat is.