Európában a sikeres Prius modell változataként forgalmazza a hibrid kisautóját a Toyota, egyébként világszerte külön modellként – piactól függően Aqua vagy Prius c néven – forgalmazza egyedi karosszériába csomagolva a környezetbarát technikát.

Most, két évvel az igazi modellfrissítést követően megint hozzányúltak az autóhoz, immár alapáron adják a szélvédő tövében elhelyezett kis méretű monitort, rádióért azonban továbbra is felárat kell fizetni Japánban. A legnagyobb újdonság a Crossover nevű, szabadidő-autós körítésű és emelt hasmagasságú változat megjelenése, ennek rögtön új lökhárítókat is adtak, meg 16 colos felniket. A nagyobb hasmagasság miatt a felfüggesztést is rögtön áthangolták, hogy ugyanolyan jó legyen a vezethetőség, mint a normál változatnál.

Nem részletezik a dolgot, de azt leírták, hogy hozzányúltak az Atkinson ciklus szerint működő 1,5 literes belső égésű motorhoz és a hibrid rendszer vezérlőegységéhez is, aminek köszönhetően még gazdaságosabb lett a Toyota Aqua.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!