A klasszikus autók felújításán belül is van egy kis halmaz, amelyben olyan cégek munkálkodnak, amelyek a Jaguar E-Type makuláit szüntetik meg, a leghíresebb talán az Eagle, amely már több mint három évtizede a típusra specializálta magát, és korhű vagy modernizált átalakítást is kínál a restaurálás mellett. Azonban a Helm Motorcars szerint még bőven van pénz a Jaguar E-Type tulajdonosok zsebében, így ők is bejelentették a szándékukat, hogy tökéletesítsék az autót.

Egészen pontosan a Series I modell szeretete köti össze az alapítókat, akik tisztában vannak a típus hiányosságaival is, és tudják, hogyan kell megszüntetni azokat. Első körben 20 darab autót modernizálnak mintegy 3800 munkaóra alatt, például alumíniumból, kézi munkával formálják az új motorháztetőt és ajtókat, utóbbiak méltóságteljes csukódásáról ajtóbehúzók gondoskodnak. A 3,8 literes soros hathengeres motort 300 lóerősre erősítik, a hűtőrendszer teljesítőképességét is megnövelik, az ötfokozatú váltó áttételezését módosítják.

Elöl-hátul állítható felfüggesztést építenek be, a lassulásról elöl 4 dugattyús nyergeket használó fékrendszer gondoskodik, körben hűtött tárcsákat használnak, újak a hátsó féknyergek is. Modern elektromos rendszert építenek be, van külön szélvédőfűtés is, sebességfüggő elektromos kormányszervo könnyíti meg a sofőr dolgát, no meg a modern hangszigetelő anyagok, amelyek a menetzajt csökkentik.

A belső tér kialakításánál a 30 éve működő, bőrárukra és bútorokra specializálódott Bill Amberg Studio segítségét veszi igénybe a Helm Motorcars, a legfinomabb borjúbőrt használják, kézzel készül a díszvarrás és az alumínium műszerfalbetétek, a csomagtérbe a kárpithoz passzoló poggyászkészlet kerül. A belső technikát BlueTooth csatlakozásra képes rádió, LED-es belső világítás és modern légkondicionáló segítségével modernizálják. A Helm által modernizált Jaguar e-Type ára nem ismert, azt minden esetben a megrendelő elképzelése szerint állapítják meg.