A 2013-as Mobile Startup nyertes alkalmazása az Eitzenberger Balázs által megálmodott iBlueOPEN, amelynek autós szempontból az immobilizer és a garázskapu-nyitó funkciója lehet érdekes.

Per pillanat csak a legújabb iOs készülékekkel lehet használni a rendszert, de őszre ígérik az Androidos és WindowsPhone-os alkalmazást. Az immobilizer a gyári rendszeren felül további védelmet ad, ráadásul az úgy van beépítve az autóba, hogy semmi külső jel nincs az extra rablásgátlási megoldásra, nincs rejtett kapcsoló sem, hiszen a kommunikáció Bluetooth 4.0-s kapcsolaton keresztül zajlik. Érdemes megjegyezni, hogy a telefon elvesztésekor egy másik hasonló operációs rendszert futtató telefonra telepítve az alkalmazást be lehet indítani az autót – probléma csak akkor van, ha a családtagoknak másmilyen telefonjuk van. A garázsajtó-nyitót vezérlő alkalmazás megkönnyíti az ember életét, hiszen nem kell külön távirányítót hordani az autóban – 50 méterről lehet vezérelni a jeladóval felszerelt garázskaput. Az iBlueOpen „okos-zárak” mostantól ingyenes kiszállítással és szoftverrel megvásárolhatók  a gyártó webshopjában: www.iBlueopen.com

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!