varok1

A személyautó alapú platós járművek hazája Ausztrália, az első ilyet is ott készítették el még 1934-ben, amikor a Ford piacra dobta az első Ute-ot. Ma azonban ott tartunk, hogy megszűnőben van az ottani autógyártás, így a piacon továbbra is népszerű pickupok is hamarosan eltűnnek a kereskedésekből. Ez adta az ötletet Valentin Fuchsnak ahhoz, hogy egy ilyen autót álmodjon.
varok2
A fiatalember a Volkswagennél töltötte formatervező-gyakorlatát, így kézenfekvő, hogy a német márkának a kínálatába illesztette be az újdonságot. Önhordó karosszériát képzelt, meg egy olyan platódobozt, amelynek felszerelésével vadászkombi-szerű befejezése lenne az autónak, ilyenkor ráadásul a padlóból előhajtható második üléssor segítségével már ötszemélyes lenne az autó – a Škoda Felicia Fun-hoz hasonlóan, csak itt lenne tető is a hátul utazók feje fölött. Az ötlet jó, a megvalósítás is szemrevaló, mégse valószínű, hogy a jelenleg épp minden eszközzel a költségeket nyirbáló Volkswagen zöld utat adna egy ilyen járműnek. Kár.

varok3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!