A Lego Creator elnevezésű sorozatában található meg a Ferrari F40-es kicsinyített mása, amely inkább felnőtt-, mint gyerekjáték. Az 1158 építőelemet tartalmazó készletet 29 990 Ft-ért árulja a dán játékgyár, és a nagy érdeklődésre való tekintettel egyelőre fejenként csak 1 darabot lehet vásárolni belőle.

A több mint 27 centi hosszú, 14 centi széles és 8 centi magas kész autó bukó fényszórókkal, nyitható első-hátsó fedéllel és ajtókkal rendelkezik. Úgy alakították ki a konstrukciót, hogy a 2,9 literes V8-as biturbó motort egyben ki is lehet szedni az autó hátuljából és azt külön is lehet csodálni a kész alkotás mellett.

Az utastérben ott találjuk a verseny kagylóüléseket, az ajtóbehúzókat helyettesítő zsinórokat. A Ferrari mérnökei is részt vettek a Lego F40-es fejlesztésében, az ő nyomásukra készült el kifejezetten ehhez az autóhoz a szélvédő és a kerekek – egyébként normál építőkockákat használtak fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!