Noha arról van szó, hogy a Volkswagen konszern a TDI-botrány várható anyagi következményei miatt megszünteti a Wolfsburgi focicsapat anyagi támogatását, a jelenleg érvényben lévő szerződések alapján még ő a főszponzor, és minden az ő szája íze szerint történik. Például cenzúrázzák a szurkolókat. A Gent-elleni a Bajnokok Ligája meccsre nem engedték be az AA Gent egyik szurkolóját a Volkswagen Arena-ba, mert annál egy „Nekünk nincs szükségünk csaló-szoftverre”  (Wir brauchen kein Schummel-software) feliratú molinó volt.

Nem véletlen egyébként a Volkswagen túlzott érzékenysége a témában, amit az ezt követő órák történései bizonyítanak. Először is a CARB (California Air Research Board) nevű szervezet illetékese, Todd Sax azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy jelen állás szerint úgy tűnik, a Volkswagen nem tudja a törvényi előírásokat teljesíteni a TDI-botrányban érintett autóknál, csökkenteni tudja ugyan a koromkibocsájtást, de azt nem tudja a törvényben előírt szintre levinni. Jelenleg a kompromisszumos megoldásról tárgyalnak. Az ügyben folyó perben Charles Breyer bíró március 24-ig adott határidőt arra, hogy a VW bemutassa, milyen műszaki megoldással kívánja a szabályok betartását elérni, de az autógyár illetékesei szerint még több hónapig tarthat a megoldás megtalálása.

Az azonban biztos, hogy ezt nem a Volkswagen Group of America-t 2014 óta ügyvezető-igazgatóként irányító Michael Horn fogja intézni, ugyanis alig pár órával a legújabb fejlemények után azonnali hatállyal, közös megegyezéssel távozott a Volkswagentől. Ideiglenesen a Volkswagen Group of America nemrég kinevezett elnöke, Hinrich J. Woebcken veszi át munkakörét.

A legújabb fejleményektől függetlenül az olasz Vincenzo Salvia az események ismeretében szintipop stílusban komponált egy Dieselgate című zeneszámot, amely van olyan borzasztó, mint a PD TDI-k kerregése egy jégvirágos téli reggelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!