Nagyon úgy tűnik, hogy a Toyota nagyon szeretné, ha megvalósulna a GT86-os kabrió. Már több prototípust is készítettek, egyet Európának, bal oldali kormánnyal, egyet Japánnak, jobb oldali kormánnyal. A Genfi Autószalonon Didier Leroy, a Toyota európai első embere azt nyilatkozta, hogy „a GT86-ost kezdettől fogva kabriónak tervezték”, úgyhogy nagy gondot nem okozhat a karosszéria merevségének biztosítása.

Ehhez képest a Tokiói Autószalonon Yoshinaga Yasuyuki, a Subaru márka vezetője úgy nyilatkozott a kérdésről, hogy „Mi gyártjuk az autót, tehát ha nem mi készítjük, akkor nem történik meg. A mérnökeink azt mondták nekem, hogy a tető elvesztése a teljes struktúra áttervezését igényli. Ami nagy módosítást igényel.” Együtt érez a Toyotával, de nem fog megvalósulni a nyitott változat. Úgy tűnik tehát, hiába a rajongók vágya, technikai okokból nem készül el a vászontetős GT86.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!