Cseppet sem meglepő módon az lett a végeredmény, hogy a fiatalok kevésbé takarékos autóvezetők, mint az idősek. Elsősorban a hektikus vezetési stílus a bűnös, azaz túl nagy gázzal gyorsítanak és túl erősen fékeznek, de jellemzően a fiatalok nem ellenőrzik rendszeresen autóik keréknyomását, nem végzik el mindig időben a karbantartásokat. A 18-24 év közötti férfiak és nők is 3,7 pontot értek el (a maximális 10-ből).

Ezt követően azonban kettéválik a férfi-nő eredmény, a lehető legrosszabb eredményt a 25-49 év közötti hölgyek érték el 3,6-es osztályzattal. A felmérés szerint azért, mert ők nem nagyon osszák meg autóikat másokkal, és nem is nagyon használják a közösségi közlekedést akkor sem, ha történetesen azzal egyszerűbb lenne az utazásuk. A 25-49 év közötti férfiak már jobban odafigyelnek a vezetésre és a járművükre, 4,0 pontot értek el a műszaki dolgok iránti érdeklődés és a környezetvédelemre való odafigyelés miatt. Az 50 év feletti férfiak még jobban figyelnek, ők 4,3 pontot értek el. A meglepetés, hogy az 50 év fölötti nők érték el a legjobb eredmény 4,5-ös osztályzattal.

Az AAMI biztosítótársaság a következő kérdéseket tette fel az autóvezetőknek:
– rendszeres karbantartás
– autó megosztása másokkal
– csak akkor használja az autót, ha nincs más alternatíva
– finoman vezetés
– megfelelő fokozatban haladás
– keréknyomás rendszeres ellenőrzése
– felesleges tárgyak eltávolítása az autóból
– a légkondicionáló nem állandó használata

Azért végezték el a közvélemény-kutatást, mert a biztosítótársaság szerint most már az autóvezetőkön van a sor, hogy ők is tegyenek valamit az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséért, hiszen az autógyártók már bevezették a fontos újításokat a sorozatgyártásban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!