Tökéletes a belvárásokban való járőrözéshez az Ampera - csak kár, hogy drága Tökéletes a belvárásokban való járőrözéshez az Ampera – csak kár, hogy drága

Németországban a Cobra 11-gyel ellentétben nem csupa autós üldözés és lövöldözés a járőrök élete, sokkal inkább a rendzavarások és a balesetek kezelése jelenti a rendőrök napi munkájának túlnyomó részét.

Az Opel szerint ideális lenne rendőrautónak az Ampera elektromos autó, mivel 40-80 km-es távolságot tud megtenni a lítium-ion akkumulátorban tárolt energiával, azaz a normál járőrözés közben nem terheli kipufogógázzal az esetenként zsúfolt belvárosi területeket. Ha netán üldözésre kerül sor, a jó rugalmasságával és 160 km/órás csúcssebességével igen jó esélyei vannak. Persze nem a korlátozás nélküli autópályán, de arra célra más autókat rendszeresített a német rendőrség.

Autópályán esélye se lenne az autónak - nem is a Cobra 11-be szánják Autópályán esélye se lenne az autónak – nem is a Cobra 11-be szánják

Az Opel egyelőre csak igényfelmérési céllal készített egy rendőrautónak kidekorált Amperát, amiből talán egy-két darabot presztízsberuházásként majd vásárol is néhány nagyváros. Attól függ egyébként az Ampera rendőrautó sikere, hogy hány példányra kapnak majd megrendelést – ettől függ, mekkora kedvezményt adnak az egyéni ügyfelek számára megállapított 42 900 eurós vételárból.