Pontosan 100 évvel azt követően, hogy 1918 januárjában átadta az első teherautókat a vásárlóknak, bemutatkozott a legújabb Chevrolet Silverado pickup. Akár 204 kg-mal csökken a saját tömeg az előző generációhoz képest, az alvázból 40 kg-ot faragtak le, az ajtók és fedelek alumíniumból készülnek, több a nagyszilárdságú acél a konstrukcióban.

A karosszéria 41, a tengelytávolság 100 mm-rel lett hosszabb, a plató 18 centivel lett szélesebb, a kerékjáratok fölé rendelhető zárható tárolódobozok összesen 198 literes térfogattal rendelkeznek, a platóajtó elektromos mozgatású. Nyolc felszereltség közül lehet választani, már a műbőr üléses, króm nélküli alapkivitelben is van 7 colos érintőképernyős fejegység.

Három erőforrás közül lehet választani, az 5,3 és 6,2 literes V8-asnál dinamikus hengerlekapcsolást alkalmaznak, azaz változó számú hengert kapcsol le az elektronika terheléstől függően. Teljesen új fejlesztés a 3,0 literes lökettérfogatú, soros hathengeres Duramax turbódízel, ahogy a benzinesekről, erről sem árultak el további részleteket. A dízel és a nagyobbik benzines 10 fokozatú, az 5,3-as alapmotor 6 fokozatú automatikus váltót kap.