Nem mai darab a Ferrari F430-as, az első darabokat 11 éve készítették és a gyártását 6 évvel ezelőtt fejezték be, azonban ez a típus is hajlamos az öngyulladásra. Tegnap például egy olyan példány égett ki teljes Kuala Lumpurban, amely hosszú éveken át szolgálta tulajdonosát annak megelégedésére.

Szóval a Ferrari tulajdonosok, ha tehetik, élvezzenek minden autójukkal töltött percet, mert ki tudja, melyik lesz az utolsó. Jelen esetben például nem is száguldozott a tulajdonos, egyszerűen araszolt a nagyvárosi dugóban, amikor menet közben hirtelen égni kezdett a motortér.

Arra már nem volt idő, hogy az út szélére kormányozza kocsiját, de mind a sofőr és utasa ki tudott szállni belőle. Mire a tűzoltók pár perccel később, helyi idő szerint 6 óra 17 perckor a helyszínre érkeztek, már teljesen elégett az autó hátulja, már oltaniuk se kellett, mert a lángok éghető anyaghíján maguktól kialudtak, épp csak a forró fémkupacot hűtötték vízzel.

A Ferrari F430-as égése mintegy 2 km-es torlódást okozott a forgalmas városi főútvonalon, ezen felül csak anyagi kárral járt a szerencsétlenség. Ha mással nem tudja magát vigasztalni a tulajdonos, egy ügyes szerelő biztos tud neki csinálni például egy stílusos bárszekrényt az épségben maradt orr felhasználásával…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!