Firas Abu-Jaber névre hallgat az úriember, aki elkövette ezt a meglepően valósághű Pagani Zonda Lego-autót. Felismerhetők rajta a mnidössze 206 példányban gyártott eredeti olasz szuperautó jellegzetességei, a tetőívek, a kettéosztott hátsó szárny és a kör alakba rendezett négy darab kipufogó is ott figyel az autó hátulján.

Mindezt ráadásul nem egy óriási maketten valósította meg a lelkes építő, hanem a lehető legkevesebb építőkockából hozta össze. A legszebb az egészben, hogy nem egyszerűen egy polcra kiállítható autóról beszélünk jelen esetben, hanem egy olyan utánzatról, amelynek ki lehet nyitni az elejét, az ajtajait, illetve a motorháztetejét is. Utóbbi alatt – ha nem is az eredeti irányultságban – de felfedezhetjük a tizenkét hengeres motorra utaló kis görgőket.

Meglepően részletes lett az utastér is Meglepően részletes lett az utastér is

Az utastér kidolgozottsága egyenesen lenyűgöző. Kormánykerék, műszerek, váltókar, kagylóülések – elképesztő, megfelelő fantáziával és kézügyességgel mi mindent ki lehet hozni az építőjátékból.

Nem elég, hogy lenyűgöző az alkotás, még nyitni is lehet a fedeleit Nem elég, hogy lenyűgöző az alkotás, még nyitni is lehet a fedeleit