Nem véletlen, hogy sokkal kisebb az eredetinél a Kazahsztáni ATC Tuning által elkészített Bugatti Veyron utánzat, hiszen az nem autó, hanem gyerekjáték. A szó szoros értelmében, nem kaphat rendszámot, azaz nem elég a különösebb igények kielégítése nélkül kicsengetni érte nagyjából 9,5 millió Ft-ot, nem árt, ha van olyan birtoka a kedves megrendelőnek, ahol csemetéje nyugodtan közlekedhet a járművel.

Meglepően jól néz ki egyébként az egyszerű acél térvázra felépített műanyag karosszéria, a méretbeli különbségtől eltekintve stimmelnek az arányok és a legtöbb részlet is, még a belső teret is sikerült egészen jól lemásolni. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a kazahok nem kérték a Bugatti áldását az alkotásra.

Andrej Vasziljenko volt a fő mozgatórugója az egész építésnek, amelyhez egy, az autóról elérhető 3D modell adta az inspirációt. Mivel a tuningcége nem egyszerűen csak vásárolt spoilereket készít, de saját alkotásokat is – a weboldaluk szerint például csúnyán elbántak egy BMW 8-as kupéval – , megszületett az ötlet, hogy a valóságban is építsék meg a kocsit. A Bugatti Veyron utánzattal egyébként rögtön egy új piacra is szeretne betörni az ATC Tuning, a gyermek-szuperautók ma még nem létező és talán soha fel nem támadó piacát szeretnék meghódítani jövőbeli alkotásaikkal.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!