Két évvel a Nissan Note kis kategóriás egyterű bemutatkozását követően elkészültek a gyári tuningrészleg az átépítéseivel, amelyek közül az egyik leginkább optikai változást hoz, a másik viszont sportos autót farag a családi autóból.

A Note Nismo esetén nem nyúlnak az 1,2 literes, 98 lóerős háromhengeres motorhoz és az ahhoz kapcsolódó fokozatmentes automatikus váltóhoz, a tuning jelen esetben néhány légterelőt, nagyobb, 16 colos felnit és feszesebb hangolású felfüggesztést jelent. No és nem szabad megfeledkezni a cápauszony-antennáról sem.

A Note Nismo S az eddig felsoroltakon felül 17 colos felniket és egy teljesen új motort kap. Az 1,6 literes négyhengeres szívómotor teljesítményét 138 lóerőre növelték új szívósor és sportkipufogó alkalmazásával, és a vezérlés átprogramozásával. A váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású, a megfelelő lassulásról mind a négy keréknél tárcsafékek gondoskodnak. A Nismo S belsejében bőr/hasított bőr kárpitot, sportosabb műszeregységet, alumínium pedálokat és egyedi váltógombot is talál a kedves ügyfél. A Nissan jelenleg nem tervezi a sportos Note változatok Japánon kívüli forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!