Akit Magyarország vendégül láthatott, az nem más, mint a 2013-as év Miss Tuningja, azaz Leonie Hagmeyer-Reyinger. A vagány, német szőke lány több barna és fekete után nyerte el a koronát, a fejdíszhez pedig autó is járt, mégpedig egy piros Škoda Fabia Monte-Carlo. Az Európában egyedi tuningnaptár képeit évek óta Max Seam modellfotós készíti.

A tököli volt katonai reptéren a hangárok előtt – itt épp a Datsunnal A tököli volt katonai reptéren a hangárok előtt – itt épp a Datsunnal

Ő és a csapata – miután Magyarország mellett döntött – felvette a kapcsolatot a Carstyling csapatával, hogy segítsenek a fotózás helyszíneinek és az autók kiválasztásában. Nos, a magyar fiúk, akik az AMTS Tuning Show-t is rendezték, elintézték az összes területfoglalási és behajtási engedélyt és összeszervezték az autókat.

A VW Corrado és egy gőzmozdony a háttér. A füst persze csak effekt A VW Corrado és egy gőzmozdony a háttér. A füst persze csak effekt

A tévés csávó felcsípte a modellt!

A képek java a fővárosban készült: az 56-osok terén, a Vajdahunyad vára előtt, a Széchenyi Gyógyfürdő mellett, a Bazilika mögött, a Lánchíd tövében, illetve a Vasúti Emlékparkban. A stáb mindemellett a Korda Stúdióban, Etyek mellett a Hellboy 2 még álló díszletei között is dolgozott, s elmentek a tököli volt szovjet katonai reptérre is.

Vajdahunyad vára, német autóval, szélgéppel és mély dekoltázzsal Vajdahunyad vára, német autóval, szélgéppel és mély dekoltázzsal



Az autókat már tavasztól gyűjtötték, egyrészt internetes felületen lehetett jelentkezni, másrészt egy-egy ismert autó tulajdonosát felkérték a fotózásra. Így szerepel a naptárban Bazsó Gábor Datsun 260Z-je (a Hangyász), a debreceni tuningvilágból ismert Patkós Balázs szépen renovált Zsigulija, a Nerpel IPD két BMW-je, Dózsa Ferenc Ford Mustangja, Németh Tibor VW Corradója és Oláh Dávid VW Golf R32-ese is.

Locsolás a Széchenyi Gyógyfürdő előtti fotózáshoz Locsolás a Széchenyi Gyógyfürdő előtti fotózáshoz

Gonoszabb háttérnek pedig egy épített motor és egy hot rod is érkezett a fotózásra. A hazaiak mellett német autók is szerepet kaptak: elhozták az idei Wörthersee Tourra épített gyári Škoda Rapid Sport koncepciót, valamint a német tévészereplő Sidney Hoffmann VW Beetle autóját is – a pletyka szerint a tévés srác össze is jött Miss Tuninggal… Érdekesség, hogy a főszereplő autók mögött háttérként szintén tuningautók állnak, amelyek a magyarok közül kerültek ki, s amelyekből jó párat már be is mutattunk lapunk hasábjain.

Leonie és a Škoda Rapid Sport koncepció az 56-os emlékműnél Leonie és a Škoda Rapid Sport koncepció az 56-os emlékműnél

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!