A japán Shinsei kifejezést azt jelenti: szentelt. Ezt választotta a Suzuki olasz forgalmazója a legújabb limitált szériás Jimnyhez, amelynél az 1972-ben piacra dobott LJ20-as terepjáró színvilágát idézték fel.
suzuki2
Ugyanazt a sötétsárga színt használták a karosszériánál, amelyet régen, és nem feledkeztek meg az ezzel kontrasztos fehér részekről sem, igaz, amíg egykor maga a lökhárító volt fehér, ma már csak annak egy kis betétje. Kabrió karosszéria híján utólagos Webasto nyitható vászontetőt kap a Jimny Shinsei, amelynek utasterében bőrkárpit – az üléstámlán ott a Jimny logó – és sárgára festett betétek jelentik a változást, no meg a 6,2 colos képátlójú érintőképernyős fejegység.
suzuki3
Műszakilag nincs változás, az 1,3 literes, 85 LE/110 Nm teljesítményű benzinmotor dolgozik a motorháztető alatt, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. Mindössze 100 darab Suzuki Jimny Shinsei készül, ezekért 23 000 eurót kér az olasz forgalmazó.

suzuki4

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!