Minden eddiginél sportosabb lesz az öltönyös Ferrari, vagy ahogy a márkakereskedésekben meg lehet találni: a Maserati Quattroporte. 2013-ban ünnepli 50 éves fennállását a típus, ebből az alkalomból készítik el az ötödik generációt.

Néhány fényképet már most közreadtak az autóról, de a pontos részletekkel még adós maradt a gyár, a műszaki tartalomról annyit árultak el, hogy teljesen új fejlesztésű erőforrásokat kap majd az autó. A hátulnézeti képen látható rendszámtábla, a QP 530 HP valószínűleg a biturbó V8-as  teljesítményére utal, a nyolcfokozatú ZF automatikus váltó is biztosnak mondható.

Olasz autósan a motorindító gomb a kormánytól balra található, és valószínűleg nem lesz politikailag korrekt elektronikusan szabályozott végsebesség – 350 km/óráig van skálázva a sebességmérő. A műszerfal közepén hatalmas érintőképernyő terjeszkedik, a második sorban pedig két darab hatalmas méretű fotelon lehet terjeszkedni.

További részletek és pontosítások majd a Detroiti Autószalonon esedékes világpremieren lesznek az új Maserati Quattorportéval kapcsolatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!