Nagy a fiatal vásárlók aránya a miniautók kategóriájában, így itt is tartani kell a lépést a kommunikációs berendezések fejlődésével, no és nem szabad megfeledkezni a divatos megjelenésről sem – ennek megfelelően újult meg a Hyundai i10-es.

A magasabb felszereltségeknél már alapáron adják a 7 colos képátlójú érintőképernyővel rendelkező, internetes kommunikációra is alkalmas fejegységet, ami Android Auto és Apple CarPlay kompatibilis, és a konszernhez tartozó Kiától megszokott módon 7 éven keresztül jár hozzá térképfrissítés és TomTom élő közlekedési információ-előfizetés. Extraként kérhető sávelhagyás-figyelő és automatikus vészfék-segéd, mindkét rendszer a szélvédő mögé épített kamerát használ érzékelőnek.

A motorokhoz nem nyúltak, 1,1 és 1,25 literes szívó benzinesek alkotják a választékot, 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy 4 fokozatú automatikus váltóval. Új azonban a külső megjelenés, már amennyire azt a lökhárítók módosítása megengedi. Szembetűnő az első lökhárítón magasan, a fényszórók alatt elhelyezett LED-es menetfény, hátul egy fekete betét módosítja a megjelenést. Újak még a dísztárcsák és a könnyűfém felnik is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!