Kínában Venucia néven alapított új autómárkát a Nissan, az első modell a nálunk már kifutott Tiida alapú D50-es. A márka második autója azonban már nem levetett, hanem aktuális modell, a Leaf elektromos autó módosításával születik.

A technikához nem nyúlnak, és a formát is csak minimálisan alakítják át, más motorháztető, és az elengedhetetlen extra króm díszítés jellemzi a Venucia Leaf-et, amelynél 145 km/órára emelték a végsebességet. A forgalmazás 2013 elején fog majd megindulni.

Új orrot kap az Infiniti, azért nem férnek el a prototípuson a fényszórók a helyükön Új orrot kap az Infiniti, azért nem férnek el a prototípuson a fényszórók a helyükön

Az Egyesült Államokban az Infiniti márka is megkapja a maga Leaf-jét, a végleges karosszéria lépcsős hátú lesz, a kémfotó még – egy meglehetősen furcsán átépített – eredeti karosszériával mutatja az autót. Az Infiniti elektromos autó a New York-i Autószalonon mutatkozik majd be.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!