Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A XII. túra útvonalába esik a megyeszékhely, Nagykanizsa, Zalakaros és a keszthelyi dombság is. Szombaton a déli órákban a zalaegerszegi Dísz téren járók csodálhatták meg a világ egyik első számú autómárkájának matuzsálemeit és a legújabb típusokat is. Zalaegerszegen dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő zászlójelére folytatta útját a 80 résztvevő, akik digitális eszközök nélkül tájékozódva teszik meg a 450 km-es távot, miközben pontossági feladatokat hajtanak végre.

Káldi Dávid lapunknak elmondta, Zalaegerszeg mint a járműipari fejlesztések egyik fontos színtere fogadja a csillagtúra résztvevőit, akik ki is látogatnak a ZalaZone tesztpályára. Az érkezőket a zalaegerszegi Péter György is köszöntötte a zalai márkaképviseletek nevében. A Dísz-téren az autókat bemutató, történeti érdekességeket, Karl Benz és Gottfried Daimler együttműködését is vázoló tájékoztató hangsúlyozta, ismét kigurultak a garázsokból a legfényesebb csillagok, hogy a hagyományos kétnapos oldtimer autós túra rég nem látott útvonalát tegyék meg, ezzel is ünnepelve a 135 éves márkát.

A túrára csak olyan autóval lehetett nevezni, melyet 1991. december 31. előtt gyártottak. Kiemelt tisztelettel várták az idén 70 éves 300 (W186) és 220 (W187), valamint a 60 éves S-osztály Cabrio (W111) modelleket. A térre érkező mezőnyt egy 1954-es példány vezette fel, melyet Vígh Attila és Vigh Ernő vezetett. Utánuk Janó Péter és Ganyó Péter érkezett egy 1957-es, három év alatt romjaiból felújított old timer autóval.